Animatie periode 2

Wednesday, November 30, 2005

karakterschetsen

hier zijn dan eindelijk ook de karakterschetsen, die dus eigenlijk vóór het storyboard en het scenario horen.

karakterschetsen gemaakt door bas.

karakterschetsen gemaakt door Lisa


Karakterschetsen gemaakt door Martijn.

Monday, November 28, 2005

Het Storyboard

Hier is die dan: Het storyboard.Saturday, November 26, 2005

Scenario

Zoals beloofd; hier het scenario!

Introductie van de hoofdpersonen:
In een straat lopen twee mannen, ik tegenovergestelde richting. Een van hen is oud en loopt met behulp van een rollator, pantoffeltjes en pyjama aan. De ander is een gespierde jongeman, vlot en hip, en staat in een etalageruit te kijken.

Dan opeens: gegil!! Beide mannen kijken meteen waar de hulpkreet vandaan komt. Boven in een flat is een vrouw in nood, haar kamer staat in brand. Ze moet gered worden!
Beide mannen ondergaan een transformatie, het blijken superhelden te zijn. Egoman en Superopa. Superopa knoopt een 'zorro-zakdoek' om, en z'n pyjama jasje uit, waardoor zijn superheldenpak zichtbaar is geworden. Ook op het nummerbord van de rollator verschijnt het 'Superopa-logo'.
De jongeman scheurt na het gegil meteen de kleren van z'n lijf, waardoor hij transformeert in Egoman. Egoman is zeer ijdel, en wil een goede indruk maken op de dame die gered moet worden. En gaat zichzelf eerst voorberijden voordat hij tot actie over kan gaan. Z'n haren worden gekamd, tanden gepoetst, en hij bewondert zichzelf nog even in de etalageruit. Het lijkt wel of hij de brand totaal vergeten is!
Ondertussen is Superopa al lang opweg naar het flatgebouw, hij stapt de lift in en gaat rustig naar boven. Daar aangekomen pakt hij een brandblusser, en blust het vuur. De vrouw zet hij op zijn rollator en hij loopt weer rustig de lift in.
Op dat moment komt, na lang treuzelen, Egoman via het raam naar binnen vliegen. Hij kijkt versuft om zich heen, en beseft dat hij te laat is.
Superopa wordt beneden als een ware held ontvangen, naast hem landt Egoman, duwt Superopa opzij, juist op het moment dat er een foto wordt gemaakt. Egoman komt als een ware held in de krant te staan.

Monday, November 21, 2005

Week 2

We hebben een keuze gemaakt uit onze drie ideeen. We gaan het idee van de superhelden gebruiken.
We zijn bezig gegaan met het schrijven van een scenario, en hebben een voorlopig storyboard gemaakt. Ook hebben we karakterschetsen gemaakt, en bekeken hoe we de poppen willen gaan maken, en welke materialen we daarbij nodig hebben.
De bedoelig is dat volgende week het storyboard af is, en we kunnen gaan beginnen met het maken van de poppen en het decor.

Het scenario, storyboard en karakterschetsen komen zo snel mogelijk op de site te staan.

Tuesday, November 15, 2005

Week 1

We zijn begonnen met brainstormen. Hier zijn enkele ideeen uitgekomen waarvan we er drie hebben uitgekozen, en daarbij een synopsis hebben gemaakt.
- Twee struisvogels die vechten om het laatste overgebleven stukje grond op aarde, omdat de rest van de aarde is geasfalteerd
- Twee prinsen die op de meest kinderachtige wijze vechten om op de troon te mogen zitten.
- Twee superhelden die beide een vrouw uit een brandende flat willen redden.
Bij deze ideeen hebben we enkele karakterschetsen gemaakt.

Inleiding

Opdracht voor animatie; het maken van een stop-motion poppenfilm. Het gegeven was, "als twee vechten om een been...."
Onze groep bestaat uit drie mensen, Martijn van Gurp, Bas Hesen en Lisa Hochstenbach. Deze weblog volgt ons proces tot het eindresultaat.